Controleer uw diploma's!

5 maart 2019 om 14:00

De AFM roept adviseurs op goed te kijken naar hun dienstverlening en te beoordelen of zij beschikken over de juiste diploma’s. Financieel adviseurs moeten namelijk vanaf 1 april 2019 een Wft-diploma Pensioen hebben als zij een consument adviseren over de aankoop van een variabele of vaste pensioenuitkering.

In 2018 zijn de vakbekwaamheidseisen van de Wet op het financieel toezicht (Wft) geëvalueerd. Daardoor is het diploma Pensioen aangepast. Momenteel zijn deze vakbekwaamheidseisen opgenomen in het diploma Vermogen. Vanaf 1 april 2019 zijn de kennis en vaardigheden voor advies aan consumenten over de aankoop van een variabele of vaste uitkering in een premie- of kapitaalovereenkomst opgenomen bij dit diploma. Beschikt een financieel adviseur vanaf 1 april 2019 over het diploma Vermogen, maar niet over het diploma Pensioen? Dan mag hij géén advies meer geven over de aankoop van een variabele of vaste pensioenuitkering.

Wat kunt u doen?

Controleer tijdig of de diploma’s van de financieel adviseur(s) ook na 1 april a.s. toereikend zijn voor de door u aangeboden dienstverlening. Indien dit niet het geval is, dient u dit kenbaar te maken aan uw klanten en uw interne processen aan te passen. U kunt er alsnog voor zorgen dat het benodigde diploma wordt gehaald, of u zou een deskundig adviseur kunnen inhuren. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan contact met ons op.
Op de hoogte blijven het laatste nieuws?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!