Voorgestelde wijziging beloningsbeleid

6 juli 2019 om 15:40

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een consultatie aan de markt aangeboden over een voorgestelde wijziging in de Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen (Wbfo). Marktpartijen hebben tot 30 augustus 2019 de tijd om te reageren op deze wijziging. In hoofdlijnen komt deze wijziging erop neer dat financiële ondernemingen beter moeten uitleggen hoe de beloningen binnen de onderneming zich verhouden tot de functie van de onderneming in de sector en de positie in de samenleving. Daarnaast worden de mogelijkheden voor variabele beloning aan medewerkers verder beperkt.

Retentieperiode

Voor aandelen en andere beloningsbestanddelen, waarvan de waarde afhankelijk is van de waarde van de onderneming, als dit een vast onderdeel is van de beloning, gaat een retentieperiode gelden van 5 jaar. Dit betekent dat dergelijke aandelen niet verkocht mogen worden binnen een periode van 5 jaar na verkrijging.

Beperking variabele beloning

In de huidige regels rondom variabele beloning is reeds opgenomen dat een financiële onderneming niet meer dan 20% van haar vaste salaris mag uitbetalen als variabele beloning. Daarnaast is vastgelegd dat medewerkers die onder een CAO vallen ook als individu niet meer dan 20% van hun vaste salaris als variabele beloning mag ontvangen. Voor medewerkers die niet onder een CAO vallen, zoals nagenoeg alle medewerkers bij advies- en bemiddelingsbedrijven, geldt deze beperking -op medewerkersniveau- nog niet. Na de invoering van de nieuwe regels mogen onder andere alle medewerkers die rechtstreeks financiële diensten aan consumenten leveren ook geen hogere variabele beloning meer ontvangen dan de genoemde 20%. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan van deze norm worden afgeweken, maar dan dient de financiële onderneming dit wel te melden aan de toezichthouder.

Beter uitleg over beloning

Een financiële onderneming dient te beschikken over op schrift gesteld beloningsbeleid. In de Wbfo is voorgeschreven welke elementen dit beloningsbeleid dient te bevatten. Hier wordt een nieuw element aan toegevoegd. Na invoering van de wetswijziging dient een financiële onderneming te beschrijven hoe de beloningen binnen de onderneming zich verhouden tot de functie van de onderneming in de sector en de positie in de samenleving, alsmede de wijze van totstandkoming van deze verhouding. Met deze aanvulling meent de Minister een betere invulling te geven aan de maatschappelijke positie die de financiële ondernemingen vervullen en sluit dit aan bij de in Nederland geldende Rijnlandse traditie, waarin lange termijn waardecreatie centraal staat met het streven naar een evenwichtige balans tussen verschillende stakeholders.

Meer lezen?

Wilt u meer lezen? Hier vindt u de consultatiepagina van de Overheid.

Wat kunt u doen?

Als u zich niet kunt vinden in de voorgestelde wijzigingen, dan kunt u hierop gemotiveerd reageren op de website van de overheid. Voor dit moment is het zinvol om te weten welke wijzigingen er op handen zijn en -indien van toepassing- er in uw beloningsbeleid op voor te sorteren.

Wat kan SVC voor u doen?

In ons Kennisportal zullen wij, nadat de wetwijziging is doorgevoerd, onze concepten voor het beloningsbeleid zodanig aanpassen dat zij voldoen aan deze wetgeving. Klanten met een Wft abonnement of een SVC Kennisportal krijgen via de abonnementsupdate automatisch de gewijzigde documenten aangeleverd. Wilt u meer informatie over het SVC Kennisportal, neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag!




Proud member of
Logo PIAGROUP
Volg ons op LinkedIn
Op de hoogte blijven het laatste nieuws?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!