Nieuws

Aandachtspunten Klantbelang Dashboard AFM

27 november 2018 09:00 De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meet met het Klantbelang Dashboard jaarlijks in welke mate banken en verzekeraars het klantbelang centraal stellen. In 2017 zag de AFM veel ruimte voor verbetering bij aanbieders van hypotheken en consumptief krediet. Ook voor adviseurs zijn hier lessen uit te leren. We zetten ze hieronder voor u op een rij.
Lees meer

Uitspraak KiFiD: klant moet bij annulering overeenkomst toch kosten betalen

2 november 2018 08:30 Als een klant een opdracht van dienstverlening bij een adviseur annuleert, omdat hij er niet in slaagt voor het vervallen van het financieringsvoorbehoud een offerte te krijgen, moet de klant toch een groot deel van de advies- en bemiddelingskosten voldoen aan de adviseur. Dat beslist de Geschillencommissie KiFiD.
Lees meer

Adviseur had actiever moeten optreden om onderverzekering te voorkomen

28 september 2018 18:00 Verzekeringsadviseur Aon moet ruim € 43.000 betalen aan een landgoedeigenaar in verband met niet uitgekeerde brandschade. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Rotterdam. Volgens de rechter heeft Aon haar klant ten onrechte niet gewezen op het blijvend ontbreken van een juiste waardebepaling van het onroerend goed en de mogelijke gevolgen van onderverzekering hierdoor.
Lees meer

Wie is verantwoordelijk wanneer een polis minder uitkeert dan door de ondernemer verwacht?

27 september 2018 16:00 In 2008 vraagt een startende ondernemer bij zijn verzekeringsadviseur een offerte aan voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Na ontvangst van drie offertes wordt er een aanvraag gedaan voor een verzekering met een verzekerd bedrag van € 40.000. De polis wordt door de verzekeraar opgemaakt met een verzekerd bedrag van € 25.000. In 2010 heeft de ondernemer een ernstig auto-ongeluk en raakt voor 80-100% arbeidsongeschikt. Wie is er verantwoordelijk dat de polis minder uitkeert dan verwacht? Het hof zegt het volgende hierover in een tussenvonnis.
Lees meer

Wwft sinds 25 juli 2018

26 september 2018 09:54 Op 25 juli 2018 is de herziene Wwft in werking getreden, waarmee de vierde EU anti-witwasrichtlijn in Nederlandse wetgeving is geïmplementeerd. De aanscherpingen in de Wwft hebben gevolgen voor de instellingen die onder de Wwft vallen.
Lees meer
Pagina 1 van 92

Intranet

Klik hier om in te loggen op onze website.

Intranet

E-mailadres:

Wachtwoord:


(Wachtwoord vergeten?)