Waardecreatie door de SVC Bedrijfsscan

6 mei 2024 om 13:20

Als eigenaar van een bedrijf wilt u kunnen aantonen dat u ‘in control’ bent tijdens het verkoopproces, dit zal enerzijds het proces versoepelen, maar het leidt over het algemeen ook tot een hogere verkoopopbrengst. Door uw eigen bedrijf al eens onder de loep te nemen middels de “SVC Bedrijfsscan”, gericht op financiële dienstverleners, zorgt u ervoor dat u goed voorbereid een verkoopproces ingaat.

Wanneer de SVC Bedrijfsscan laten uitvoeren?

Het uitvoeren van de SVC Bedrijfsscan zorgt ervoor dat u als verkoper de regie voert tijdens een mogelijk overnameproces in de toekomst. Door een externe derde eens kritisch naar uw bedrijf te laten kijken, komt u erachter waar de risico’s van uw onderneming liggen, welke belangrijke onderbouwing nog ontbreekt bij bijvoorbeeld begrotingen en andere toekomstprojecties, en of er bijvoorbeeld nog verdere belangrijke informatie ontbreekt. De ervaring leert dat wanneer u goed voorbereid het verkooptraject in gaat, dit zal leiden tot een soepele overdracht en een hogere verkoopopbrengst. De investering in tijd en geld wordt, zo is onze ervaring, altijd dubbel en dwars terugverdiend.

SVC is dé partner voor een bedrijfsscan

SVC is voor financieel dienstverleners dé partner in (boeken)onderzoek, zowel voor aankoop (due diligence) als verkoop (SVC Bedrijfsscan). Onze experts kennen als geen ander de bijzonderheden in de sector en spitsen hun onderzoek daar dan ook op toe. Wij zijn in de afgelopen jaren betrokken geweest bij een groot aantal transacties in financiële dienstverlening, variërend tussen de €0,5 miljoen en €50 miljoen. Met deze kennis en ervaring weten wij goed waar potentiële kopers naar zullen kijken bij uw bedrijf, de punten die wij aan het licht zullen brengen tijdens de SVC Bedrijfsscan zullen dan ook in lijn liggen met mogelijke vragen tijdens het verkooptraject.

Verkoopbegeleiding

Na de SVC Bedrijfsscan ondersteunen wij u bij het verder verkoopklaar maken van uw onderneming. U bent zo goed voorbereid op een eventuele verkoop op korte of op middellange termijn. SVC ondersteunt u bij het verkoopproces. Op deze manier bent u tijdens het gehele proces verzekerd van professionele ondersteuning die ervoor zorgt dat u ontvangt wat uw bedrijf waard is.
Proud member of
Logo PIAGROUP
Volg ons op LinkedIn
Op de hoogte blijven het laatste nieuws?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!