Compliance


Wij kennen als geen ander uw dagelijkse praktijk als financieel dienstverlener. Onze adviseurs en auditors komen uit de financieel dienstverlening en houden hun Wft diploma’s up-to-date. Dit doen wij, omdat wij vinden dat wij minimaal over hetzelfde kennisniveau dienen te beschikken als onze klanten.  
 
Wij helpen onze klanten met het invullen van de wet- en regelgeving waar zij mee te maken hebben. Met het SVC Kennisportal beschikken wij over een krachtige tool om onze klanten te ondersteunen met pragmatische procedures, instructies en formulieren. Hierbij kijken wij niet alleen naar specifieke wetgeving die van toepassing is op dat proces, maar benaderen wij het integraal. Zo kunnen de Wft, de Wwft en de AVG op een proces voorkomen. Ons Kennisportal bevat ook alle hulpmiddelen om invulling te kunnen geven aan het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten en de Algemene verordening gegevensbescherming. Daarnaast begeleiden wij alle Wft vraagstukken, van het begeleiden van een vergunningaanvraag tot het toetsen van (advies)processen, het ondersteunen van het POG-proces, het inrichten van verbeterprocessen en het leveren van een compliance officer op locatie. 
 
Samen met onze collega’s van ons accountantskantoor werken wij aan due diligence opdrachten, zodat een koper van een portefeuille of een onderneming de relevante risico’s in beeld heeft en hierop kan participeren in de koopovereenkomst. 
 
Een van de speerpunten van onze dienstverlening is het toetsten van de kwaliteit van dienstverlening. Hiervoor kunnen wij in overleg met onze opdrachtgever maatwerk dienstverlening voor leveren, maar wij hebben ook een aantal standaard diensten:

  • Compliance abonnement; met het compliance abonnement krijgt u toegang tot het SVC Kennisportal, ontvangt u onze nieuwsbrieven, kunt u gebruik maken van de Wft helpdesk en kunt u 4 keer per jaar een adviesdossier ter beoordeling voorleggen. Klik hier voor meer informatie.
  • Keurmerk Financiële Dienstverlening; het Keurmerk Financiële Dienstverlening verzekerd financieel dienstverlener en consumenten van 'Advies met de zekerheid van het Keurmerk!'. Door middel van de dienstverlening van SVC Compliance worden financieel dienstverleners in het bezit gesteld van procedures, instructies en formulieren om aan de wettelijke eisen te voldoen. De periodieke audit borgt dat de deelnemers dit ook echt doen. Klik hier hier voor meer informatie. 
 
Tenslotte ontwikkelen wij specifieke opleidingen voor financieel dienstverleners. Wij zijn een CRKBO erkend opleidingsinstituut. 
 
De adviseurs en auditors van SVC Compliance staan ingeschreven in het Register Integriteit van het Dutch Security Institute. Zo bent u altijd verzekerd van een betrouwbare en vakbekwame compliance specialist

Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de pagina met ons dienstenaanbod of neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!


Proud member of
Logo PIAGROUP
Volg ons op LinkedIn
Op de hoogte blijven het laatste nieuws?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!